Het Rembrandthuis

  • Nederland Amsterdam, Nederland

Extra informatie

Op Dagtickets bestel je eenvoudig goedkope kaarten met korting voor Het Rembrandthuis. Kies het aantal kaartjes wat je wilt bestellen voor Het Rembrandthuis en voeg de toegangskaarten toe aan je winkelmand. Als je de bestelling voor Het Rembrandthuis wilt afronden reken je de kaartjes eenvoudig en veilig af in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. Je ontvangt de kaartjes binnen enkele minuten zodat je deze zelf kunt uitprinten. Alvast veel plezier in Het Rembrandthuis!

Voor deze locatie kun je een papieren of een elektronisch ticket tonen.

januari 2019 volgende maand »»
ma di wo do vrij za zo
  1 januari
2 januari
3 januari
4 januari
5 januari
6 januari
7 januari
8 januari
9 januari
10 januari
11 januari
12 januari
13 januari
14 januari
15 januari
16 januari
17 januari
18 januari
19 januari
20 januari
21 januari
22 januari
geen tickets
23 januari
geen tickets
24 januari
geen tickets
25 januari
geen tickets
26 januari
geen tickets
27 januari
geen tickets
28 januari
geen tickets
29 januari
geen tickets
30 januari
geen tickets
31 januari
geen tickets
     

Algemene informatie

In het pand aan de Jodenbreestraat in Amsterdam waarin Museum Het Rembrandthuis is gevestigd heeft de grote meester zelf bijna 20 jaar gewoond.

Rembrandt van Rijn wordt beschouwd als 1 van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer 300 schilderijen, 300 etsen en 2000 tekeningen. Een groot deel daarvan behoort tot de collectie van Museum Het Rembrandthuis.

Rembrandt woonde en werkte tussen 1639 en 1658 zelf in het monumentale huis waarin het museum is gevestigd. Het pand is ingericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de tijd dat Rembrandt leefde. Dagelijkse ets- en verfdemonstraties in het museum laten zien hoe hij destijds werkte. Je kunt deelnemen aan een gratis workshop waarin je zelf een ets kunt maken en afdrukken.

Het Rembrandthuis bezit de nagenoeg complete wereldberoemde etsencollectie van Rembrandt. Een selectie van de etsen is te zien in het museum. Daarnaast zijn er in de moderne museumvleugel regelmatig tijdelijke exposities, met werk van voorgangers en tijdgenoten, en moderne en hedendaagse tekenkunst en grafiek.

Foto's

Beoordelingen

TIP: Je vindt veel meer beoordelingen op Rides.nl. Hier kun je ook je eigen beoordeling plaatsen.