Grévin

  • Frankrijk Parijs, Frankrijk

Extra informatie

Op Dagtickets bestel je eenvoudig kaarten met korting voor wassenbeeldenmuseum Grévin in Parijs. Kies het aantal kaartjes dat je wilt bestellen en voeg de toegangskaarten toe aan je winkelmand. Als je de bestelling voor Grévin wilt afronden, reken je de tickets eenvoudig en veilig af in de vertrouwde omgeving van je eigen bank. Je ontvangt de entreekaartjes binnen enkele minuten, zodat je ze zelf kunt uitprinten.

Aantal Ticket Prijs per stuk Totaal Extra's

Binnenkort kun je hier weer tickets bestellen voor Grévin

Algemene informatie

In juni 1882 opende wassenbeeldenmuseum Musée Grévin voor het eerst de deuren. De bekende Parijse toeristische attractie is genoemd naar Alfred Grévin, een cartoonist, beeldhouwer en ontwerper van theaterkostuums die de eerste beelden voor het museum maakte. Grévin ligt aan één van de Grands Boulevards van de Franse hoofdstad, aan Boulevard Montmartre.

Ontmoet beroemdheden uit de politiek, entertainment en kunstwereld

Grévin Paris heeft bijna 450 wassenbeelden van bekende personen uit de Franse en internationale politiek, sport, entertainment en kunstwereld. Je staat er oog in oog met Barack Obama, Angela Merkel en Vladimir Putin of gaat op de foto met Madonna, Charles Aznavour, Céline Dion, Michael Jackson en Elvis Presley.

Je beleeft van heel dichtbij de hoogtepunten van de Franse geschiedenis - Jeanne d'Arc die op de brandstapel belandt en zonnekoning Louis XIV aan zijn hof in Versailles - of de Franse modewereld, met wassenbeelden van Jean-Paul Gaultier en Christian Dior.

Het gebouw waarin Grévin gevestigd is, is een lust voor het oog. In de entreehal voert een koninklijke trap naar Le Palais des Mirages. Deze Spiegelzaal was voor het eerst te zien op de Wereldtentoonstelling van 1900. Moderne visuele en geluidstechnieken nemen je in de Spiegelzaal mee de wereld over, naar de jungle, de wereld van 1001 nacht en een Hindoetempel. Andere prachtige zalen in Grévin zijn La Salle des Colonnes en La Coupole, een theaterzaal met een indrukwekkende koepel. Ze vormen een waardig decor voor beroemdheden als Luciano Pavarotti, Albert Einstein, koningin Elizabeth, George Clooney, Brad Pitt en Marilyn Monroe.

Foto's

Beoordelingen

TIP: Je vindt veel meer beoordelingen op Rides.nl. Hier kun je ook je eigen beoordeling plaatsen.